2025 MART DÖNEMİ ULUSLARARASI KİTAP BÖLÜMÜ

ESER GÖNDERİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.


2025 Mart dönemi uluslararası tematik kitaplarımız için kitap bölümü kabulü başlamış olup, güncel Akademik Teşvik Yönetmeliği ve Doçentlik Başvuru Şartları*'na göre tüm temel alanlarda tanınmış uluslararası/ulusal yayınevi statüsünde yer alan yayınevimizce her temel alan için ayrı ayrı yayımlanacak bu kitaplarla ilgili detaylı bilgiler aşağıda sunulmuştur. Özgün araştırmaderleme, vaka takdimi türünde çalışmalarınız için yukarıdaki linkten bölüm başvurusu yapabilirsiniz. 

2025 yılı itibariyle 2000'in üzerinde akademik ve edebi türde kitap yayımlamış Platanus Publishing® kalitesiyle tüm kitaplarımız hem ISBN hem de DOI Numarası verilerek yayımlanacaktır. Kitaplarda yer alacak tüm bölümler için editör onayı ile birlikte ıslak imzalı "Kitap Bölümü Davet Yazısı, Kitap Bölümü Kabul Yazısı, Galley Proof (çalışmanın prova baskısı), Telif Hakları Devir Sözleşmesi" gibi tüm dökümanlar sırasıyla sorumlu yazar ile paylaşılmakta, kitabın kapak, jenerik, içindekiler de dahil olmak üzere tam metin pdf sürümü ise web sayfamızda erişime açılmaktadır.

 

 

*: Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın 09.08.2023 ve 24.08.2023 tarihli duyuruları ile 2024 yılı mart ayından itibaren geçerli Doçentlik Başvuru Şartlarının Değişikliğine İlişkin Duyurularına istinaden; başvurularda kullanılacak kitap ve kitap bölümlerinin puanlanmasında değişikliğe gidilmiştir. Buna göre kitap ve kitap bölümü için; editör(ler)ü YÖKSİS veri tabanına kayıtlı öğretim üyesi (Prof. Dr., Doç. Dr. ve Dr. Öğr. Üyesi) olma ve yayımlanan kitabın tüm bölümleri başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili olmak şartı getirilmiştir. Yayınevimizce yayımlanan tüm akademik kitap editörlükleri YÖKSİS'e kayıtlı öğretim üyelerince yapılmakla birlikte, doçentlik başvurusunda kitap bölümü kategorisinde puan şartını karşılayabilmesi amacıyla gönderilen kitap bölümleri için, yalnızca ilgili bilim alanından bölümlerin yer aldığı ayrı kitaplar yayımlanacaktır. 

Eserin sisteme yüklenmesi sonrasında platanuskitap@gmail.com adresine çalışmanın doçentlik başvuru şartlarına uygun, yalnızca ilgili bilim alanında bölümlerin yer aldığı kitapta yayımlanmasına yönelik talep email ile bildirilmelidir.


TANINMIŞ ULUSLARARASI/ULUSAL YAYINEVİ BELGESİ

 


Editörler Kurulu

Yayınevimizce yayımlanan tüm akademik kitaplarımızın editörleri, ilgili temel alanda ve YÖKSİS'e kayıtlı öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Yayımlanmak üzere gönderilen tüm çalışmalar editör(ler) değerlendirmesi sonrasında yayıma kabul edilmektedir. 

 

Sınırlılıklar ve Şartlar

Kitaplarda yer alacak bölümler Türkçe ve İngilizce dilinde yazılmış eserlerle sınırlıdır. Bu diller dışındaki çalışmalara yer verilmeyecektir. Bir yazar herhangi bir temel alandaki kitaba birden çok sayıda çalışma ile katkı sağlayabilir. Bölümlerin yazar sayısı birden fazla olabilir. Çalışmaların benzerlik oranı %30'un altında olmalıdır. 

 

Yazım Kuralları

Çalışma yazım düzeni 16 x 24 cm sayfa boyutunda, 12 punto, Times News Roman yazı karakterinde, üst-alt-sağ-sol boşluk 2,5 cm, serbest stilde oluşturulabilir. Çalışmanın mizanpaj işlemleri profesyonel grafik/dizgi ekibimiz tarafından yayınevimizce yapılacaktır. Her bir bölüm 40 sayfayı geçmemelidir. Kaynak yazımında APA 6.0 stili kullanılmalıdır. Yazar isim/leri, unvan/lar, kurum/lar ve ORCID bilgilerine çalışmanın ilk sayfasında yer verilmelidir.

Kitap Bölümü Yazım Şablonu (Template)

 

Yayım Süreci/Tarihler

Değerlendirme ücreti ödenmiş çalışmalar doğrudan editör değerlendirmesine alınmaktadır. Editör(ler) değerlendirme sonuçları üyelik bilgileri ile sistemimize giriş yapılarak panel üzerinden takip edilebilmektedir. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte çalışmaların mizanpaj süreci başlamaktadır Bu süreçte sorumlu yazarlar ile iletişime geçilerek çalışmalarının mizanpajı tamamlanmış son halleri baskı öncesi son kontrol ve onay için kendileri ile paylaşılarak Kitap Bölümü Yazarlığı Davet Yazısı, Kitap Bölümü Yazarlığı Kabul Yazısı ve Sözleşme eki ile birlikte gönderilmektedir. Yazar onayının ardından (varsa düzeltmeler yapılarak) bölümler ilgili kitapta toplanarak kitaplara ISBN ve DOI Numaraları verilecektir. 

Kitapların ISBN barkodlu ve DOI Numaralı tam metin pdf sürümleri (kapak, jenerik, içindekiler ve tüm bölümler) 18-20 Mart 2025 tarihleri arasında web sayfamız üzerinden erişime açılacaktır.

Not: "Söz uçar yazı kalır mantığıyla" her türlü bilgi, belge ve iletişim için öncelikli olarak email  kanalının (platanuskitap@gmail.com) kullanılması sağlıklı ve kalıcı iletişim için büyük önem arz etmektedir.    

 

Eser Değerlendirme Ücreti

Eser gönderimi sırasında editör/ler değerlendirmesi sonucu kabul/red şartına bağlı olmaksızın 2000 TL ücret* ödenir. Yayın için uygun bulunmayan çalışmalar için ücret iadesi yapılmamaktadır. 

Yalnızca değerlendirme ücreti ödenen çalışmalar editör değerlendirmesine gönderilmektedir.

*: Temel alan bazlı yayımlanacak kitaplar yerine, Doçentlik başvurusunda kullanılmak üzere, yalnızca kendi bilim alanındaki bölümlerden oluşacak kitaplarda yayımlanmak üzere gönderilen çalışmalar için 5000 TL ücret ödenir.

 

Çalışma Son Gönderim Tarihi

Çalışma son gönderim tarihi: 15.02.2025

 

 


 Eser gönderimi için tıklayınız.


 

TÜRKÇE YAYIMLANACAK KİTAP LİSTESİ

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Güncel Yaklaşımlar 1

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Güncel Yaklaşımlar 2

Fen Bilimleri ve Matematik Alanında Güncel Yaklaşımlar

Sağlık Bilimleri Alanında Güncel Yaklaşımlar 1

Sağlık Bilimleri Alanında Güncel Yaklaşımlar 2

Sağlık Bilimleri Alanında Güncel Yaklaşımlar 3

Peyzaj Mimarlığı Alanında Güncel Yaklaşımlar

Spor Bilimleri Alanında Güncel Yaklaşımlar

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Alanında Güncel Yaklaşımlar

Güzel Sanatlar Alanında Güncel Yaklaşımlar

Grafik Alanında Güncel Yaklaşımlar

Müzik Alanında Güncel Yaklaşımlar

 

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Alanında Güncel Yaklaşımlar

İlahiyat Alanında Güncel Yaklaşımlar

Fizik Alanında Güncel Yaklaşımlar

Hemşirelik Alanında Güncel Yaklaşımlar

Hukuk Alanında Güncel Yaklaşımlar

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Alanında Güncel Yaklaşımlar

 

Tıbbi Biyoloji Alanında Güncel Yaklaşımlar

Tıbbi Mikrobiyoloji Alanında Güncel Yaklaşımlar

Kalp ve Damar Cerrahisi Alanında Güncel Yaklaşımlar

Finans Alanında Güncel Yaklaşımlar

Filoloji Alanında Güncel Yaklaşımlar

Moleküler Biyoloji ve Genetik Alanında Güncel Yaklaşımlar

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Alanında Güncel Yaklaşımlar

 

Eğitim Bilimleri Alanında Güncel Yaklaşımlar

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Güncel Yaklaşımlar 

Mühendislik Alanında Güncel Yaklaşımlar

 

Mimarlık, Planlama ve Tasarım Alanında Güncel Yaklaşımlar

 

 

   

 

 

 

 

İNGİLİZCE YAYIMLANACAK KİTAP LİSTESİ

Current Approaches in Science and Mathematics

 

Current Approaches in Engineering Sciences

Current Approaches in Computer Engineering

 

Current Approaches in Social Sciences

 

Current Approaches in Agriculture, Forestry and Aquaculture Sciences

Current Approaches in Education Sciences

 

 

Current Approaches in Health Sciences

 

Current Approaches in Forestry

Current Approaches in Architecture, Planning and Design

 
 

Current Approaches in Sport Sciences